Haberler

Haberler

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Devamı

KÖSTEBEK PASTA ETKİNLİĞİ

Bu haftanın okul etkinliği Karanfiller Sınıfı öğretmenleri tarafından planlanmış ve toplu bir şekilde okul yemekhanesinde tüm gruplara uygulatılmıştır. Öncelikle çocukların gruba uyumu amaçlanmış, bunun için de ısınma amaçlı oyun etkinliklerine yer verilmiştir. İlk olarak "Kuyruk Kapmaca" oyunuyla çocukların renkleri tanıması/kalıcı hale getirmesi, dikkatlerini arttırma, kaba ve ince motor becerilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır. "Köprü-Tünel" oyununda çocuklar adına tepki verme, sırasını bekleme becerisi edinme, ritim duygusunun geliştirilmesi gibi pek çok alanda desteklenmeleri amaçlanmıştır. Bu kadar hareket ve eğlencenin ardından çocuklarımız tatlı bir molayı hak etti ve onların yardımıyla "Köstebek Pasta" etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinlik sayesinde çocukların kendi pastalarının yapımında görev almasıyla öz bakım becerilerinin gelişmesine ve grupla hareket etme, bekleme, yönerge alma gibi pek çok bilişsel ve sosyal alanın yanı sıra bisküvi ufalama ve kaşık kullanma ile ince motor becerilerinin de desteklenmesi gerçekleşmiş oldu. Böylelikle de hem etkinliği hem de günü tatlı bir şekilde tamamlamış oldular.

Devamı

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK ŞENLİĞİ

Okulumuz öğrencileri ve öğretmeleri ile birlikte Ordu Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Şenliği’ne” katıldık. Üniversitede düzenlenen çeşitli etkinliklerle öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdi. Davetleri ve emekleri için Ordu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümüne teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Devamı

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Otizm bir hastalık değil, gelişimsel bir farklılıktır.

Devamı

21 MART DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında okulumuz E Şubesi tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil bireyin hayatı boyunca devam eden farklılıktır. Sıradan olmak ile muhteşem olmak arasındaki farkın sadece küçük fazladan bir kromozom olduğunun bilincindeyiz.+1 farkla hep beraberiz…

Devamı

Tıpkı sizin gibiyiz. +1 Farkla

Birleşmiş Milletler tarafından 2011 yılında tüm dünyada Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkanları ile iş sahalarını artırmak amacıyla 21 Mart tarihi Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kabul edilmiştir. 21 Mart günü (21/3) down sendromlularda 21. kromozomun 3 tane olmasını simgelemektedir.   Down sendromu, genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken; Down sendromlu bireylerde Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan (+1) kromozom yer alması nedeniyle 47 kromozom bulunmaktadır. Down Sendromlularda görülen bazı fiziksel özellikler; Çekik küçük gözler, Basık burun, Kısa parmaklar, kıvrık serçe parmak, Kalın ense, Avuç içindeki tek çizgi, Ayak başparmağının diğer parmaklardan daha açık olmasıKas gevşekliği(hipotoni)tipiktir.Dünyada 6 milyon civarında Down Sendromlu birey yaşamakta, bu farklılık ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı olmaksızın her toplumda görülebilmektedir. Down sendromlu bebekler, istisnalar olmakla beraber yaşıtlarından daha yavaş büyürler. Zihinsel gelişimleri geriden gelmektedir. Down sendromlu bireylerin bilişsel, dil, hareket gelişimleri ile sosyal, duygusal ve iletişim becerilerinde normal gelişim gösteren yaşıtlarına göre gecikmeler yaşanmaktadır. Bu nedenle çocukların en erken dönemde özel eğitim ve fiziksel rehabilitasyon ile desteklenmesi önem arz etmektedir. Bu bireylerin uygun eğitim ortamlarında, ihtiyaç ve özelliklerine uygun düzenlemeler yapılarak ve destekler sağlanarak pek çok başarı elde edebildikleri bilinmektedir. Bu bireyler artık lise, hatta üniversite bitirebilmekte, ikinci bir dil öğrenebilmekte, çalışabilmekte, bağımsız veya yarı bağımsız hayatlar sürebilmektedirler.         

Devamı

ÇANAKKALE ZAFERİ

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.

Devamı

DUYUSAL OYUN ATÖLYESİ

Öğrencilerimizin sosyal-duygusal, bilişsel, psikomotor ve dil gelişimine katkıda bulunmak amacıyla periyotik olarak bütün öğrecilere yönelik düzenlediğimiz toplu etkinliklerimize Okulumuz D şubesi tarafından bütün öğrencilerimizin katılımıyla "Duyusal Oyun Atölyesi Etkinliği" ile devam edilmiştir. Gelişim sürecindeki her çocuğun  üzerinde duyusal oyunların çok önemli faydaları vardır. Duyusal oyunlar, çocukların bilişsel gelişimini hızlandırır, duyularının gelişmesini sağlar, motor yeteneklerini geliştirir, stres ve anksiyetenin azalmasına katkıda bulunur ve çocuğun tüm duyu organlarını uyarır. Duyusal oyunlarda çocuğun neyi nasıl yapacağına dair talimat yoktur, önceden planlı değildir, doğru ya da yanlış yoktur ve açık uçlu bir şekilde oynanır. Burda oyunun amacı sonuçlandırmak değil, keşfetmektir. Duyusal oyunlar çocukların sosyal yetenekleri de artırır. Çocuklar bu tür etkinliklerle başkalarının hissettiği ve yaşadığı deneyimleri anlar, sosyalleşme becerileri kazanır, çocukların  iletişim becerileri olumlu yönde etkilenir. Yine Duyusal oyunlar, çocukların hem fiziksel hem de bilişsel aktivitelerini de çalıştırır.Çocuklar; ses, görsel ve objeler arasındaki farkı anlamaya başlar. Objeleri tanırken ince motor becerileri gelişir. Böylece çocukların gelişimine her alanda  katkı sağlanır.

Devamı

"ÇOCUK YETİŞTİRME TUTUMLARI ve OLUMLU DİSİPLİN YÖNTEMLERİ" KONULU VELİ SEMİNERİ

Özel eğitimde öğretmen-veli iş birliği hayatî önem taşımaktadır. Okulda sınırlı bir sürede verilebilecek bir eğitimin devamlılığı, çocukla bütün zamanını geçirmekte olan aileden geçer. Ailelerimizin eğitim sürecine etkin katılımını sağlamak amacıyla Aile Eğitimi İhtiyaç Belirleme Formu ile yapılan ihtiyaç analizinde öncelikli olarak talep ettikleri konularda eğitimler planlanmış; bu amaçla Okulumuz Psikolojik Danışmanı Tuğrul ÇEBİ tarafından velilerimize "Çocuk Yetiştirme Tutumları ve Olumlu Disiplin Yöntemleri" konulu veli eğitimi düzenlenmiştir.

Devamı

DEPREM TAHLİYE TATBİKATI

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda olası deprem anında personel ve öğrencilerimize okulda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilerek derslikler ve ortak birimlerin planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmalarını sağlamak amacıyla tahliye tatbikatı düzenlenmiştir. Tatbikat sorunsuz bir şekilde başarıyla tamamlanmıştır.

Devamı

"Değerlerimiz ile Varız" İsimli eTwinning Projemiz

Özel Eğitim Öğretmenimiz Sevim AĞAÇDİKEN ve farklı okullardan bir araya gelen 10 Türk ve 3 Romanyalı öğretmenin katılımıyla "Değerlerimizle Varız - We Exist with Our Values" isimli eTwinning projesi başlamış bulunmaktadır. Projemizin amacı çocuğun doğuştan sahip olduğu en iyi performansı ortaya çıkarmak, çocuğun kişiliğinin her yönüyle gelişmesini sağlamak, insani değerlere ulaşmasına yardımcı olmak, bireyi ve toplumu kötü ahlaktan korumak ve kurtarmaktır.  Onları güzel ahlakla donatmak, iyi insan olma değerini kazanmalarını ve sürdürmelerini de sağlar.

Devamı

FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimizin sosyal-duygusal, bilişsel, psikomotor ve dil gelişimine katkıda bulunmak amacıyla periyotik olarak bütün öğrecilere yönelik düzenlediğimiz toplu etkinliklerimize Okulumuz C şubesi tarafından bütün öğrencilerimizin katılımıyla "Fidan Dikme Etkinliği" ile devam edilmiştir. Geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza yeşili sevdirmek, korumak, bilgilendirmek ve ağaç dikmenin önemini kavrakmak için yapılan etkinlikte; önce nasıl fidan dikileceğinin eğitimini alan çocuklarımız ardından saksılara fidan dikme çalışmasına katılıp fidan diktiler.

Devamı

ALTINORDU KAYMAKAMIMIZ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

Altınordu Kaymakamımız Sayın Erkan KARAHAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Onur BEKYÜREK okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eder ve şükranlarımızı sunarız.

Devamı

KISA BİR MOLA

Dolu dolu geçen bir eğitim-öğretim döneminin ardından kısa bir ara veriyoruz, velilerimizin katılımıyla öğrencilerimize karnelerini takdim ettik. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tattiller diliyoruz...

Devamı

DÖNEM SONU FALİYET HAFTASI

Dönem sonu faliyet haftası kapsamında okulumuzda bütün öğrencilerimizin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Devamı