Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi

Öğrenci Kayıt Kabul
       Velinin yazılı talebi doğrultusunda Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunca Erken Çocukluk Birimine yönlendirilen (0-36) aylık özel eğitime ihtiyacı bulunan çocuklar eğitime alınmaktadır. Kayıtlarda bir sonraki yıl okul öncesi eğitime başlayacak (24-36) aylık çocuklara öncelik verilir.

Kayıt esnasında istenilen belgeler:
          1) 1 Adet Kayıt Sözleşmesi(Okuldan alınacak)
          2) Kayıt Formu (Okuldan alınacak)
          3) 2 adet fotoğraf
          4) Aşı kartının fotokopisi
          5) Acil Durumlarda Başvuru formu
          6) Nufus Cüzdanı fotokopisi

Eğitim-Öğretim
           Eğitim faaliyetleri her bir çocuk için haftada 2 gün, ikişer eğitim saati olacak şekilde, okulun ders saatleri dışında yapılmaktadır. Bir eğitim saati 40 dakikadır. Erken çocukluk dönemi eğitimi hizmetleri özel eğitim öğretmenleri tarafından yürütülmektedir.

Uygulanan Programlar
          Okulumuzda Bakanlıkça özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için hazırlanan erken çocukluk eğitimi özel eğitim programı uygulanır.  Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik olarak hazırlanan Erken Çocukluk Özel Eğitim Öğretim Programı, 7 gelişim alanı ile ilişkili öğretim programlarını kapsamaktır. Bunlar:
          1. Bilişsel Gelişim Alanı
          2. Alıcı Dil Gelişim Alanı
          3. İfade Edici Dil Gelişim Alanı
          4. Kaba Motor Gelişim Alanı
          5. İnce Motor Gelişim Alanı
          6. Sosyal-Duygusal Gelişim Alanı
          7. Uyumsal Beceriler Gelişim Alanı

Bakanlığımızca hazırlanan Erken Çocukluk Özel Eğitim Öğretim Programına ulaşmak için tıklayınız.